donderdag 30 mei 2013

Sonnemansdriehoek

-Als je niet speelt, wordt je nooit wijs-

Theo Sonnemans
De Sonnemansdriehoek, een bijzonder eerbetoon aan een bijzonder mens. Een boomkunstenaar die in heel Boskant en omgeving zijn sporen heeft nagelaten. Door kleine houtkunstwerkjes in oude boomstronken en oud hout, maar ook de levende bomen blijven niet altijd ongemoeid. Volgens zijn eigen zeggen voegt het net dat beetje extra toe, al vindt hij een boom al mooi van zichzelf, het oude hout mag nog wel wat versiering gebruiken. En de natuur helpt hem daarbij.
 Zijn fantasie en zijn snijgereedschap, dat hij altijd bij zich draagt, doen de rest.
Een wandeling door het kleine dorpje Boskant, met zijn vele bossen, leidt je steevast langs een van zijn vele kunstwerkjes. Als je goed oplet, ze je ze ineens opdoemen, hoog tussen de klimop, laag als een onopvallend gezichtje in een boomstronk, een tekst die zo ineens staat geschreven.



De Sonnemansdriehoek is een bijzondere plek, waarin mensen kunnen genieten van het uitzicht, de kunstwerkjes in de bomen, de spreuken op de grond, en als ze geluk hebben zelfs de kunstenaar aan het werk kunnen zien.




De Sonnemansdriehoek ligt aan het begin van een 5,5 kilometer lange wandeling die je leidt naar de mooiste plekjes van de Bunders, een gehuchtje dat tegenover Boskant is gelegen. Een prachtig gebied, vol geschiedenis waar ik je de volgende keer mee naar toe neem.


3 opmerkingen:

  1. heel bijzonder, er zitten leuke dingen tussen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en gelijk heeft hij:-)
    een boom is zo al mooi, en met zijn hand erbij , nét een tikkeltje extra,
    mooie serie Mickey,
    gezellig om zo heerlijk buiten te zijn hé.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ken deze plaats niet, maar het lijkt me de moeite om te zien

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews