zondag 2 juni 2013

Kikkerconcert


Het IVN Laarbeek organiseerde zondag het kikkerconcert in het kader van de Juni Watermaand. Tijdens dit kikkerconcert wordt er van alles georganiseerd met kikkers als hoofdthema.
Men kan een kijkje nemen op de tentoonstelling van prachtige natuurfotografie, genieten van muziek langs de waterkant onder het genot van een kopje verse thee. Deelnemen aan allerlei proefjes, visjes vangen, het kikkerpad bewandelen doormiddel van het uitvoeren van verschillende opdrachten, of op ontdekking over het vogelpad. Daarnaast konden de kinderen zich laten schminken of genieten van het poppenspel in het poppentheater.



Tom vond het allemaal maar wat interessant, veilig aan opa's hand keek hij nieuwsgierig toe hoe andere kinderen kikkervisjes uit het water opvisten.



Het was een waar festijn van schepnetjes, opspattend water, verwonderde gezichtjes als er een klein spartelend beestje in het schepnetje zat gevangen en de teleurstelling als er voor de zoveelste keer alleen maar groene planten op werden gevist.



De leden van de IVN stonden om het ven in hun standjes, foldertjes voor hun neus, informatie uit te delen over het belang van water in de natuur, hun werk, en de wandelroutes door prachtige natuurgebieden in Laarbeek.





Voor het theehuis waren vele tafels en stoelen opgesteld rond een klein podium, waar afwisselende muziek gespeeld werd. Het was er prachtig aangekleed met grote takken, bij elkaar gebonden, waarop allerhande soorten servies vol veldboeketten waren vastgemaakt.



Samen met opa en oma en de kindjes zijn we het kikkerpad opgelopen, waar een prachtig pad vol verrassingen voor ons lag.


Halverwege besloten we verder te lopen op het vogelpad wat verder van het theehuis afleidde en nog meer mooie plekjes ten toon spreidden.


Langs het pad lagen veel kunstmatig gemaakte verblijven voor dieren, als een vleermuizenkelder, insectenmuur, varenwand, muizenruiter, egelschuilplaatsen, een eekhoorntjeskast en vele vogelhuisjes.




Halverwege het pad zijn we jammergenoeg om moeten draaien, de Tom werd moe, al hadden hij en opa aardig doorgestapt, Tom wilde graag in de wandelwagen en Nicky wist niet hoe snel ze er uit moest komen. Met haar korte beentjes rende ze, half struikelend door het hoge gras over het pad terug naar het theehuis.
Aldaar bleek er nog een poppentheater te zijn over kikker en pad, Tom zat glunderend vooraan, helemaal opgaand in het verhaal van de pad die nog steeds in zijn winterslaap was. De kindjes moesten hem proberen wakker te maken door heel hard pad te roepen. Nou dat hoefde je Tom geen twee keer te vertellen. 'Hallo pad! Hier is Tom!'
Het was een mooie middag geweest, al hebben we geen enkele kikker gezien, die hadden zich vast verstopt voor al de drukte.

5 opmerkingen:

  1. aan opa's hand de wereld mogen ontdekken ..

    bestaat er iets interessanters en plezanters, mickey? ;-))

    dit moet niet alleen voor de kleintjes een feest van een dag geweest zijn! ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi gebied waar weel te beleven is en met kans op en theetje of ander drankje
    Tom en Nicky zullen wel moe geweest zijn s avonds na zo'n gezellige uitstap

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Reken maar, die waren dankbaar dat ze naar bed mochten!

      Verwijderen
  3. het gezicht van de kinderen zegt genoeg, het ziet er daar goed uit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. feest voor allen groo en kleien en als het weer dan mwwerkt helemaal toppie Mickey,

    wat een serieuze snoetjes bij het vangen van de kikkervisjes:-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews