maandag 30 juni 2014

Dagje dierentuin

 
 
Het was een prachtige dag afgelopen zondag voor een bezoekje aan de dierentuin. Na het ontbijt aangereden naar opa en oma, die met ons mee zouden gaan en toen kon de dag beginnen.
Het park was flink veranderd sinds Dirk en ik er 5 jaar geleden samen waren geweest. De bomen en struiken waren flink gegroeid, waardoor het park een natuurlijker uitstraling had gekregen. Voor de kinderen waren er volop speelgelegenheden langs de paden. Wiebelen over een smalle brug bij de otters, een berg beklimmen als een berggeit, nog een berg beklimmen en door een spannend gangenstelsel van glijbanen weer naar beneden glijden.
De kinderen hadden de grootste lol! De dieren waren maar bijzaak. Al namen ze wel de tijd om ze allemaal even te bekijken, na een paar minuten kijken draaiden de kopjes weer omhoog. 'Klaar met kijken mama!' zei Nicky, waarna ook Tom snel even 'Klaar' riep om snel weer door te rennen naar het volgende dier.
 
 

 
 
 
Bij de leeuwen werd er toch wat langer halt gehouden. Tom die in de auto nog stoer zat te vertellen dat hij de leeuwen en tijgers wilde zien en 'Ik ben super Tom en helemaal niet bang van de tijgers en leeuwen.' werd toch ineens wel erg stil toen een grote leeuw ineens dicht bij het glas kwam staan.
De houten leeuwen die voor het leeuwenverblijf waren neergezet waren een stuk interessanter. Temeer omdat je ze met een simpele druk op de knop kon laten brullen.
Na de wasbeertjes en de apen eindigde de route door het park bij een grote speeltuin, waar we even halt hielden. Het was inmiddels een beetje begonnen met regenen, waardoor de aanwezige bezoekers in het park naar het restaurant of de binnenspeeltuin waren gevlucht.
Tom en Nicky trokken zich echter weinig aan van de druppels en beklommen de grote glijbaan, die nat was geworden en daardoor iets harder gleed dan verwacht. Nicky kwam huilend beneden, Tom kon er alleen maar om lachen.
 
 
 
 
In het restaurant besloten we met zijn allen wat te gaan eten. Nicky schoof meteen aan en at mijn soepkom voor de helft leeg, terwijl Tom het nog veel te druk had met spelen, al kwam hij wat later toch naar onze tafel toe voor zijn frietjes.
Terug in de auto vielen ze beide in slaap.
 
 
 
 
 

7 opmerkingen:

  1. prachtige foto's van de heerser van het woud Mickey,

    wat is dat toch mooi dat je ze van zó dichtbij kunt zien, :-)
    een heerlijke dag, om niet t e vergeten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's. Leeuwen hebben altijd al tot mijn favorieten behoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je hebt indrukwekkende foto's weten maken van de leeuwen, mickey!

    geen wonder dat tom diep onder de indruk was en plots heel wat minder stoer dan in de auto! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. voor kinderen is dit vermoeiend.
    je foto's zijn wel heel mooi, net als je dagje uit vermoed ik

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het lijkt wel of er niets tussen jou en de dieren in staat, heel bijzondere foto's! Toevallig ben ik afgelopen maandag naar Diergaarde Blijdorp geweest. Ook al zo leuk ;-)
    Ook Tom houdt positieve herinneringen over aan dit bezoekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige beelden van deze machtige dieren Mickey.
    ik heb er ook echt heel veel ontzag voor.
    Je hebt er ook hele mooi foto's van gemaakt. Mooi van kleur en ook mooi helder.
    Ben benieuwd naar de andere foto's van de dierentuin :-)
    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews