donderdag 22 januari 2015

Eerste keer fietsen

Het was een luie zondag. Het weerbericht voorspelde winterse neerslag, maar volgens de buienradar zou het nog wel even wegblijven in het oosten. Tom vond het mooi genoeg om daarom maar lekker buiten te gaan spelen.
 'Papa, ga je mee?'
 'Ja, ik ga mee. Gaan we wel een stukje fietsen.'
'Fietsen?'
'Ja, zonder zijwieltjes.'
Oei, hij keek een beetje vertwijfeld naar papa.
'Kom ik zal je wel helpen.'
De jassen en dassen werden aangedaan, en wat later stonden ze buiten, met zijn drietjes, want ook onze Nicky was achter hun aangesjouwd.
De zijwieltjes werden van de fiets afgeschroefd, en na een 'Ik wil ook zonder zijwieltjes.' van onze Nicky reed ook haar fiets nog maar op 2 wielen.
Tom stapte vol goede moed op de fiets, papa hield hem vast bij het zadel. En heen en weer ging het, over het pad naar achter en weer terug. Tom keek ijverig voor zich uit, waarbij hij zijn fiets probeerde in evenwicht te houden. Dirk hield hem enkel voor de vorm nog vast.
Omdat de achtertuin niet lang genoeg was om echt vaart te maken, verhuisden we al snel met zijn viertjes richting het veldje achter het huis, waar een groot voetpad langs lag.
Hier kon hij flink vaart maken met zijn kleine beentjes, en omdat papa het zadel ook nog wat lager had gezet, kan hij al snel zelf op en af stappen zonder te vallen. Al weldra hoefde papa hem alleen nog maar vast te houden bij het aanrijden, en reed hij al hele stukken alleen over het pad naar achteren. En hoe! Zelfs te voet moest papa er al aardig de pas in hebben om hem bij te kunnen houden.
Nadat hij de lange stukken onder de knie had gekregen, en het op en af stappen ook al lukte zonder hulp van papa, ging hij al snel oefenen met de maken van de bochten. Hier had hij echter nog wat meer oefening voor nodig, al gingen de grote bochten hem goed af en reed hij aan het eind van de middag ook al zonder kleerscheuren door het gangetje naar huis.
Ons manneke kan fietsen, en dat moest bij thuis komst meteen doorgebeld worden aan al de opa's en oma's natuurlijk! Nicky  hield het na een poging al voorgezien. Ze vond het nog een beetje te eng.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews