dinsdag 28 juli 2015

Megakermis Uden





Zondagmiddag gezellig met de kinderen naar de kermis in Uden geweest. Het was er redelijk rustig toen we er aan kwamen, al stonden de parkeerplaatsen vol auto's, zodat we uit moesten wijken naar een van de zijstraatjes.
Voor de kinderen was het een hele ervaring, vergeleken met de kermis in ons dorpje was deze kermis echt mega! En overal was wel iets te zien wat ze leuk vonden om in te gaan! De rupsachtbaan! Oh nee, de draaimolen, nee toch liever ja! Het reuzenrad!
Omdat we ze dat min of meer beloofd hadden, besloten we met zijn viertjes daar in te gaan. als kind vond ik dat zelf ook altijd prachtig en ben er later nog vele keren in geweest, bijna elke kermis waar ik kwam, en waar hij stond, zat ik er in! Het prachtige uitzicht over het plaatsje en de gehele kermis maakt het elke keer weer een topritje!
We liepen verder over de kermis, langs de ijscokraam, de kamelenrace, de snoepkraam vol vrolijk gekleurde snoepstokken en lolly's. De vele eettentjes, de hoge kermisattracties waar de kinderen bewonderend omhoog keken, hun hoofd in hun nek en hand omhoog, wijzend naar het grote gevaarte wat gevaarlijk boven hun hoofden heen en weer zwaaiden. 'Pas op mam, dadelijk gatie vallen!'
We baanden ons een weg door de menigte. Gezinnen met hun kinderen in kinderwagens, aan hun hand of jengelend achter hun aan sjokkend. Likkend aan ijsjes, snoepend van suikerspinnen of oliebollen.
Onze kinderen maakten nog even tijd voor de autoschool, waar ze vrolijk zwaaiend twee ritjes in maakten, tussendoor nog even wisselde van auto, want tja die rode was toch net even leuker, om weer even enthousiast het volgende ritje in te gaan.
Ze eindigden met een ritje in de vliegtuigjes, waarna we twee suikerspinnen voor ze kochten, die we zelf nog voor de helft op hebben gegeten om te voorkomen dat iedereen op de kermis een plakkende suikermassa werd. En op het einde van de middag namen we twee plakkende maar tevreden kinderen mee naar huis. Het was een geslaagde middag voor ze geweest!















1 opmerking:

  1. Kermis blijft altijd een feest. Hoe jong of oud je ook bent!
    lieve groet Kakel

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews