maandag 26 oktober 2015

Offroadrit Handel



Zondag 25 oktober werd in Handel (gemeente Gemert-Bakel) de 27e Peelrandrit van MC de Peelrijders verreden. De rit staat bekend als een van de mooiste van Nederland, wat ze te danken hebben aan een mooie route door de bossen, gras en maisland.

donderdag 22 oktober 2015

De kantine

Rob zat aan de tafel druk in gesprek met Lieke. Het was pauzetijd en ook de groenteman was aangeschoven om een hapje te eten.
Op tafel stond een goed gevulde fruitmand met druiven, kiwi's en bananen, naast de prikker met bonnetjes, de krant van gisteren en twee pakken vruchtendrank waarvan niemand wist hoelang die al open op tafel stonden. Er stond zelfs niet eens een naam op. 
'Jij kunt er zo'n ding van maken,' zei Lieke ineens.
'Ik maak er geen ding van, ik vind gewoon dat je er niet zo in moet blijven hangen. Ik weet natuurlijk niet wat je hebt meegemaakt, maar dat is gebeurt, dat heb je achter je gelaten. Je leeft nu, dus laat het je leven niet beïnvloeden.'

maandag 19 oktober 2015

Hightea



Toen ik in mei afscheid moest nemen van mijn collega spraken we af dat we elkaar zeker nog wel bleven spreken. De eerste datum werd al snel gepland en samen met de collega's van onze afdeling besloten we gezellig uit eten te gaan.
Echter waren er nog meer inmiddels oud collega's die graag nog kontakt onderhielden met ons en we besloten dan ook al vrij vlug een app groep op te richten om onze eerste datum te prikken. Deze stond al weldra vast en wat we gingen doen was ook  vrijwel meteen beslist. Nee, daar mocht geen twijfel over bestaan, we gingen gezellig met de dames highteaen.

donderdag 15 oktober 2015

De foto




Een prachtige zonnige dag in september. Een mooie dag om er eens heerlijk op uit te gaan met de kinderen. Met het hele gezin waren ze naar het dorp gewandeld, gezellig samen slenterend door de straten, langs de oude arbeiderswoningen, de etalages, naar de kerk.
Bij het grote plein stond een groot imposant beeld van Jezus met een prachtig gekruld hekwerk erom heen. De kinderen renden er enthousiast naar toen. Niet dat ze oog hadden voor het stenen beeld, maar het rondrennen rond de met lavendel aangeplante perkje was een feestje op zich. 
Vrolijk lachend renden ze achter elkaar aan, tot moeder haar telefoon pakte de kinderen bij elkaar riep, en ze vriendelijk verzocht om samen voor het beeld te gaan staan. Een foto om deze mooie nazomerdag vast te leggen voor later.

maandag 12 oktober 2015

De schouw



Autootje voor autootje werd uit de speelgoed mand gehaald, en een voor een op een rij op de schouw geplaatst. Al vrij snel stond de schouw vol met allerlei soorten kleine en grote autootjes in van allerlei kleuren en maten. Gele, rode, witte, roze, blauwe. Tractors, een quad, vrachtautootjes, racewagens, zelfs een brandweerauto en een klein kiepwagentje.
Vol trots ging hij op een afstandje staan, om het resultaat te bekijken. Toen liep hij naar de keuken.
'Mama,; hij pakte haar hand, trok er lichtjes aan toen ze niet meteen op keek van haar telefoon. 'Mama, leg die telefoon eens aan de kant. Kom eens kijken.'
Zijn moeder keek op. 'Ja jongen, wat is er?' ze glimlachte naar hem en legde haar telefoon aan de kant.
'Kom je kijken,' Hij pakte haar hand wat steviger vast en trok haar bijna uit haar stoel, zodat ze snel opstond en haar zoontje achterna liep naar de kamer.
Ze zag eerst de tafel waar al de kaarsen en fotolijstjes op waren uitgestald die eerder op de schouw hadden gestaan.  'Kijk mam. Daar staan al mijn auto's bij elkaar!'
Ze voelde zich lichtelijk geïrriteerd dat hij alles zomaar verplaatst had, maar toen ze naar het stralende gezicht van haar zoontje keek, kon ze er ook wel weer een beetje om lachen. Ze haalde een hand over zijn haar en keek hem aan. 'Het is een mooie uitstalling geworden, manneke.'
Hij keek haar stralend aan, pakte een autootje van de schouw en ging er mee rondrijden op de salontafel. De andere autootjes bleven onaangeroerd op de schouw staan. Wachtend op een volgende ronde.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews