vrijdag 1 september 2017

Elvis Memorial day



Woensdag 16 augustus was het precies 40 jaar geleden dat Elvis kwam te overlijden. De grote Rock&roll ster is nog steeds enorm geliefd onder vele fans over heel de wereld. Vele duizenden muziekliefhebbers trekken jaarlijks naar Memphis om daar iets mee te krijgen van de grote King of Pop die de rockabilly populair heeft gemaakt.
Om de King te herdenken  organiseert Bernie de Brouwer al voor het 11de jaar de Elvis Memorial Day die dit jaar in Boskant werd gehouden.





Het plein was gevuld met een grote podiumtruck waarvoor een dansvloer was opgesteld, omringd door verschillende marktkraampjes die allerlei prullaria van o.a. Elvis verkochten. Van beeldjes, autootjes, vinyl tot platenspelers en ingelijste platenhoezen, er was zelfs een stand vol petticoats en jurken, die ze zowel voor volwassenen en kinderen in dezelfde printjes verkochten. Je kon je outfit nog compleet maken met glimmende schoenen.



































Dankzij de stralende zon kwam het publiek van alle uithoeken van de regio toegestroomd om mee te genieten van artiesten als Mark Elbers en the Eightball Boppers. Berry had zelfs speciaal voor deze dag een Special Guest geregeld, zo wist hij te vermelden toen hij hem aankondigde op het podium. Onder het genot van een drankje liet men de rock&roll over zich heen komen. Sommige waagden zelfs een dansje, andere lieten het over aan de professionals die in vrolijke rood of blauw met witte bolletjes rokken voor de dames, en keurig in het zwart pak voor de heren met bijpassende schoentjes , hun danspasjes lieten zien op de dansvloer. Een enkeling had zelfs een glimmende vetkuif.



































Als je uitgedanst was kon je een kijkje gaan nemen bij de oldtimers, prachtige Amerikaanse auto's die achter het podium waren opgesteld. Dit jaar was er voor het eerst ook een Truck te zien.
'Mama, dat is net zo'n auto als uit Cars 1!' merkte oudste op. Hij keek vol bewondering naar de vele gekleurde wagens.










Voor de kinderen stond er een luchtkussen die al snel in beslag was genomen door wat oudere kinderen. Na een waarschuwing, en een afspraak dat ze samen moesten spelen, lieten ze ook de kleine kinderen er weer door. Samen spelen is al met al toch veel leuker.






Natuurlijk kon een ouderwetse snoepkraam ook niet ontbreken. Het prachtige roze spinsel van de suikerspin vond gretig aftrek, en al weldra hadden de kinderen plakkerige handjes en snoetjes van het gesmolten suiker. Na nog een rondje over het Ritaplein gingen we naar huis, terwijl de muziek nog lang door bleef spelen.








Kijk voor meer foto's op Miekes fotografie.

2 opmerkingen:

  1. Hmm it looks like your site ate my first
    comment (it was extremely long) so I guess I'll
    just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
    I too am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything.
    Do you have any helpful hints for newbie blog writers? I'd genuinely appreciate
    it.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verwijder even de naam van mij Mickey de url dus want mijn blog heet nu Gedichten en verhalen uit het leven en niet meer die jij had geschreven. Dus verwijderen en dan wellicht op nieuw plaatsen zo: https://tinedejong.blogspot.com en dan heb je de nieuwe gelijk wel goed. Alvast bedankt. 😘👍

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews